פרילנסר

פרילנסר מוגדר כעובד עצמאי המעניק שירותים מקצועיים ללקוחות יחידים. המשימות מוגדרות מראש ואין מחויבות לטווח הארוך. מספר הפרילנסרים בשוק הולך וגדל עם השנים, בהתאם לשאיפתם של רבים לסגל לעצמם אופי עבודה גמיש יותר: אפשרות למגוון של לקוחות, שירותים או מוצרים, ניהול זמן גמיש וגמישות במקום העבודה. פרילנסר יכול לעבוד ממקומות שונים, וביניהם גם בית, בתי קפה וחללי עבודה שיתופיים.

רקע

עבודות פרילנס נפוצות בימינו בעיקר בתחומים ספציפיים כמו: תרגום, כתיבה טכנית, פרסום, גרפיקה, עיתונאות ושירותי ייעוץ. עובד פרילנס מספר שירותים במסגרת חוזה כתוב או בלעדיו. בין הפרילנסר ללקוח אין יחסי עובד-מעביד. יתרון בולט שיש לפרילנסר הוא החופש לבחור לקוחות ועבודה עם מספר לקוחות במקביל, עם חופש יחסי לקבוע את סדר היום. הפרילנסר יכול לחסוך בהוצאות שוטפות כמו אחזקת משרד.

ישנם מקומות עבודה הבוחרים להעסיק כמה פרילנסרים עבור פרויקט מסוים. עסקה כזו היא משתלמת מבחינת המעסיק, כי מדובר בעבודה שאינה מחייבת אחזקת עובד שכיר או עצמאי שכיר. צורת עבודה כזו נפוצה במקרים רבים בעבודות עונתיות (למשל בעונות שידור בטלוויזיה, במהלכן יש צורך בכותבים פרילנסרים).

עבודות פרילנס צברו תאוצה בזכות האינטרנט וההתקשרויות המהירות והיעילות שהוא מאפשר. עם השנים קמו חברות רבות המתמחות בתיווך פרויקטים בין פרילנסרים (ספקים לדוגמה שליחים וולט) לבין לקוחות (צרכנים). מספר הפרילנסרים בארץ ובעולם גדל, אולם חשוב גם לדעת איך להיות פרילנסר מצליח המסוגל לתחזק את עצמו כלכלית וליצור לעצמו ערוצי עבודה והכנסה יציבה, גם בתקופות פחות יציבות כלכלית (כמו זו שבה אנחנו היום).

לבחור תחום התמחות
היום פרילנסר יכול לשגשג במגוון של תחומים, ובעיקר בתחומי האינטרנט והדיגיטל המאפשרים חופש עבודה במיוחד לאלו המעוניינים לעבוד בפיג'מה מהבית. חוץ מזה. כדאי לחשוב על התחומים שמעניינים אותנו, אבל גם כאלו שיש להם דרישה אמיתית בשוק. מה אנחנו יכולים להציע לאנשים ואילו כישרונות יש לנו? איפה אנחנו רואים את עצמנו עובדים בעוד כמה שנים, ואולי גם בטווח הרחוק? לא תמיד צריך הרבה ניסיון כדי להתחיל ולהמשיך בהצלחה. כדאי לבחור תחום מבוקש ולהציע את הייחודיות שלנו.

להתחיל בקטן
החלטנו להיות פרילנסרים? לא כדאי להתפטר מיד מהעבודה שלנו כשכירים, גם אם התחלנו להרוויח את השקלים הראשונים בתור עצמאיים. רצוי לאפשר לעצמנו תקופה מסוימת כדי להבין איך הדברים עובדים ואיך לשחות טוב במים העמוקים של החיים בתור עצמאי או עצמאית. כדאי גם שיהיו לנו יותר מלקוח אחד כדי שנרגיש יציבים מספיק. אפשר להצטרף לאתרי חיפוש עבודה לפרילנסרים ולהיחשף ללקוחות פוטנציאליים. בהתחלה אפשר לעבוד במחירים נמוכים כדי לבנות תיק עבודות, להשתפשף וללמוד לעבוד נכון וחכם מול לקוחות. גם אם כבר יש לנו ניסיון בעבודה בתחום מסוים, כדאי לצבור גם ניסיון בעבודה מול לקוחות.

לבנות אתר תדמית
אתר תדמית יכול לעזור מול לקוחות פוטנציאליים המעוניינים לראות את סל הכישורים שלנו ואת השירותים שאנחנו מציעים. אפשר גם להציג בו תיק עבודות ופרטי קשר. לא חייבים להשקיע בשיווק ופרסום האתר, אלא להשתמש בו בתור "כרטיס ביקור" מקצועי. פרילנסרים עם אתר תדמית יוצרים רושם טוב יותר ביחס לאלו שאין להם אתר.

לפתוח תיק במס הכנסה
זה לא מפחיד או מורכב כמו שזה נשמע. פרילנסר הוא עובד עצמאי לכל דבר, ולכן עליו לפתוח תיק ברשויות המס. כדאי להתייעץ עם רואה חשבון שיסייע בהקמת העסק העצמאי במס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ (במקרה שאנחנו שואפים למחזור הכנסות גבוה. אם לא, אפשר לפתוח "עוסק פטור"). כאשר אנחנו רשומים כחוק במס הכנסה, אפשר לספק קבלות ללקוח.

לא סגורים

אם הבנתם?

השאירו פרטים ונחזור

אליכם בהקדם

group-96@3x

לא סגורים

אם הבנתם?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם